Lajme Shqip Thursday, 21 February 2013 19:30

TIRANE- Ambasadori i Britanisë në vendin tonë Nicholas Cannon ka theksuar se kusht per integrimin jane zgjedhjet e lira e te ndershme, nderkohe qe tre ligjet, jane vetem tre prej tullave ne ndertesen e integrimit.

“Si e kemi pare, ka nje vemendje te madhe nderkombetare ndaj procesit zgjedhor ne Shqiperi, edhe ne viziten e Klinton, mesazhi i saj per zgjedhjet, me viziten e komisionierit Fyle. Syte e nderkombetareve do te jene mbi keto zgjedhje edhe me shume se sa kane qene ne te kaluaren”-  ka thene ai.

Sa per ligjet e shumedebatuar, ai ka thene se duhet te krijohen kushtet per t’i votuar, pasi jane pjese e integrimit. “3 ligjet dëshmojnë aftësinë për të lënë mënjanë debatet politike”- tha ai, duke u ndalur me gjate ne rendesine e zgjedhjeve.

“Zgjedhjet e 23 Qershorit janë të rëndësishme dhe nëse do të jenë të mira do të jenë një shtysë për integrimin nëse do të jenë të dyshimta atëherë do të kthejnë pas procesin e integrimit. Në zgjedhje duhet të ketë pjesëmarrje të lartë qytetarësh dhe politika duhet të ofrojë larmi kandidaturash. Gjithashtu duhet të mbrohet e drejta e votës ” ka thene ai.

Ai ka thene se procesi i integrimit është shumë i gjatë që do të duhen vite dhe këto 3 ligje janë vetëm tre tulla në atë masë që duhet të ndërtohet për integrimin.(LajmeShqip.com)