Lajme Shqip Wednesday, 21 August 2013 17:32

Prishtinë – Deputeti nga radhët e Lidhjes Demokratike të Kosovës Arben Gashi, ka komentuar zhvillimet e fundit në Bashkësinë Islame të Kosovës në profilin e tij në Facebook.
” Një dreq i madh ka hy në Bashkësinë Islame të Kosovës, zoti i ndihmoftë. Ligj urgjent për organizimin dhe funksionin e bashkësive fetare” ka shkruar deputeti Gashi, transmeton Express.
Anëtarët e Kuvendit të BIK me shumicë votash kishin shkarkuar kryetarin e deritanishëm të Kuvendit të BIK Xhabir Hamiti, i cili kishte deklaruar publikisht se do të kandidojë për postin e Myftiut të BIK’ut. Ky shkarkim është parë si një zhvillim i influencuar nga Myftiu aktual Naim Tërrnava, i cili po ashtu ka shfaqur ambicie për të mbetur edhe më tej në krye të institucionit të lartpërmendur.