Lajme Shqip Thursday, 22 August 2013 11:09

Tiranë- Deputeti socialist, Erion Braçe, ka reaguar pas publikimit të dokumenteve nga ana e gazetës TemA, të cilat vërtetojnë së vjehrri i presidentit Bujar Nishani, është trashëgimtar i ligjshëm i një pjese prone tek PD. Braçe shprehet se Nishani tashmë është kapur mat dhe duhet të hetohet penalisht, pasi ka shkaktuar një shkelje skandaloze të ligjit.
“Një president i kapur mat. Të gjitha provat që akuzojnë Presidentin e Republikës:
Ja që ka pronë;
Ja që e kanë pjesëtarë të familjes së tij;
Ja që është në territorin e zyrave të PD-së
Të gjithë ata që nga PD kanë folur për këtë çështje, kanë thënë: Godina e PD është pronë e vjetër e ish-pronarëve dhe ajo do ju kthehet atyre. Pikërisht për këtë arsye Shtëpia Qendrore e Ushtrisë duhet të strehonte PD-në.
Pra, selia aktuale e PD duhet të boshatisej dhe PD duhej të strehohej në një seli të re. Pikërisht për këtë arsye, Presidenti i Republikës lejoi Qeverinë të vendoste në mënyrë të paligjshme. Presidenti i Republikës vendosi një javë më pas të “plotësonte letrat” për të bërë “të ligjshëm” vendimin e Qeverisë.
Ky është një skandal shumë i madh. Është i zbardhur, por duhet të hetohet penalisht”, shprehet deputeti socialist.