Lajme Shqip Monday, 30 September 2013 16:28

Raporti periodik “Unë Votoj” për periudhën shtator 2009- maj 2013, i financuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë (Soros) dhe realizuar nga Lëvizja Mjaft, evidenton se gjatë legjislaturës 2009-2013 janë kryer 214 shkelje të Rregullores së Kuvendit të Shqipërisë sa i përket: etikës parlamentare, votimit për kolegun, mos respektimi i kuorumit në mbledhjet e komisioneve parlamentare, si dhe shkelja e nenit 50 ku përcaktohet e drejta e replikës dhe koha e diskutimit. 

 

Deputetët antikonformist

 

Edhe pse shpesh ndodh që deputetët e mazhorancës të votojnë kundër frymës së përgjithshme të grupit parlamentar, kanë qenë deputetët e opozitës ata të cilët kanë shënuar më shumë raste antikonformiste.

Partisë Socialiste ka patur konkretisht 33 raste të konstatuara. Ndërkohë që grupi parlamentar i Partisë Demokratike ka vetëm 8 raste të konstatuara. Nuk mungojnë as deputetët antikonformistë në radhët e partive të vogla parlamentare si Partia Republikane me 3 raste dhe Partia për Drejtësi dhe Unitet me 2 raste. 

Sa i takon aktivizimit të deputetëve, raporti evidenton se, deputeti më aktivë ka qenë Erjon Braçe dhe Rivdan Bode, ndërsa më pak aktivë kanë qenë Astrit Bushati i dhe Lefter Maliqi.

 

Më aktivë 

Erjon Braçe 

Ridvan Bode 

Gramoz Ruçi 

Sali Berisha 

Taulant Balla 

Mimi Kodheli 

Eduard Shalsi 

Arben Ahmetaj 

Edmond Spaho 

Selami Xhepa 

 

Më pak aktivë 

Astrit Bushati 

Lefter Maliqi 

Lajla Pernaska 

Hazir Gashi 

Fatos Hoxha 

Mehmet Xheka 

Paulin Sterkaj 

Kastriot Islami 

Amando Prenga 

Rudina Seseri