Lajme Shqip Monday, 13 May 2013 16:04

Autoritetet e Bosnje e Herzegovinës kanë dorëzuar tek  EULEX-i kërkesën për ekstradimin e narkobosit ballkanik Naser Kelmendit nga Peja.“Ka mbërri kërkesa. Menjëherë ia kemi përcjellë Ministrisë së Drejtësisë së Kosovës që e ka kompetencë ekstradimin e personave të kërkuar nga Interpoli”, ka pohuar Irina Gudelevich zëdhënësja e këtij misioni.

Ajo ka shtuar se EULEX-i është i gatshëm t’u asistojë institucioneve të Kosovës për ekstradimin e  Kelmendit, nëse ministri Kuçi e kërkon këtë.

 Policisa e Kosovës  ka arrestuar Naser Kelmendin më 5 maj në Prishtinë.

Policia e EULEX-it më 9 maj ia ka caktuar Naser Kelmendit 30 ditë paraburgim.

Kelmendi ngarkohet për vepra penale për krim të organizuar e trafikim droge.

Kelmendi u akuzua fillimisht nga prokuroria për tentim vrasje të rëndë, të kryer në Bosnje dhe Hercegovinë në vitin 2010 kundër Elvis Hoxhiq.

Në ndërkohë djali i Naser Kelmendit, Elvisi, është dënuar të hënën në Prishtinë më 4 vjet burgim për vrasje në tentativë.

Ai akuzohej për tentim vrasje të rëndë, të kryer në Bosnje dhe Hercegovinë në vitin 2010 kundër Elvis Hoxhiq. Elvisi pranoi fajesinë gjatë gjykimit të tij.