Lajme Shqip Tuesday, 11 December 2012 17:49

Tiranë – Moti i keq, me reshje te shumta bore ka bere te pamundur kalimin ne disa akse rrugore ne vend, e ne shume te tjere ka shkaktuar probleme serioze e veshtiresi.

Policia e Shtetit, ne nje njoftim te fundit lajmeron per situaten ne akset rrugore ne gjithe vendin, duke keshilluar drejtuesit e automjeteve që të tregohen të kujdesshëm
dhe të respektojnë normat e qarkullimit.

Situata në akset rrugore në shkallë vendi

Në qarkun Kukës:
Momentalisht bien reshje dëbore, trashësia varion nga 40 cm në Kukës
në 60 cm në lartësitë mbi 800 m, gjendja e akseve rrugore është si më
poshtë:
1. aksi rrugor Morinë – Klimash i kalueshëm me zinxhirë,
2. aksi Kukës – Krumë i kalueshëm me zinxhirë,
3. aksi B.Curri – Qafë Morinë i kalueshëm me zinxhirë,
4. aksi B.Curri – Fierzë i kalueshëm me zinxhirë,
5. aksi B.Curri – Valbonë i pakalueshëm,
6. aksi Krumë – B. Curri i pakalueshëm,,
7. aksi Krum – Qaf Prushi i kalueshëm me zinxhirë me vështirësi
8. aksi Kukës – Topojan i pakalueshëm,
9. aksi Kukës – Ujmisht – Lusën i pakalueshëm,
10. aksi Lusën–Bushtricë-Kala e Dodës në drejtim të Peshkopisë i pakalueshëm,
11. aksi Kukës – Shëmri i pakalueshëm,
12. aksi Shëmri – Qafë Shllak i pakalueshëm,
13. aksi rrugor Topojan – Shishtavec i pakalueshëm,
Po punohet për pastrimin e rrugës dhe hedhjen e kripës, në të gjitha
akset nacionale në këtë qark. Po bashkëpunohet në vazhdimësi me entin
pronar të rrugëve për normalizimin e gjendjes së rrugëve në të gjitha
akset rrugore.

Në qarkun Dibër:
Momentalisht bien reshje dëbore, trashësia varion nga 40 cm deri në
60 cm, gjendja e akseve rrugore paraqitet si vijon:
1. aksi rrugor Peshkopi – Bulqizë – Klos i kalueshëm me zinxhirë me
vështirësi në disa segmente.
2. aksi rrugor Klos – Burrel – Ulzë i kalueshëm me zinxhirë,
3. aksi Shupenzë – Ostren i pakalueshëm,
4. aksi Krastë – Bulqizë i kalueshëm me zinxhirë me vështirësi,
5. aksi rrugor Peshkopi – Sllovë – Kala e Dodës në drejtim të Kukësit
i pakalueshëm
6. aksi Peshkopi – Muhurr – Aras i kalueshëm me zinxhirë me vështirësi,
7. aksi Arras – Zall Dardhë – Reç i pakalueshëm,
8. aksi Stëblevë – Librazhd i pakalueshëm,
9. aksi Arras – Lurë i pakalueshëm,
Po bashkëpunohet në vazhdimësi me entin pronar të rrugëve për
normalizimin e gjendjes së rrugëve në të gjitha akset rrugore.

Në qarkun Shkodër:
Trashësia e borës në zonat malore është mbi 30 cm, situata e akseve
rrugore paraqitet si vijon:
1. aksi rrugor Shkodër – Koman i kalueshëm në disa segmente me zinxhirë,
2. aksi Qaf Çelë – Pukë – Fushë Arrës i kalueshëm me zinxhirë një sens,
3. aksi Fushë Arrës – Qafë Mali- Qafë Shllak i pakalueshëm,
4. aksi Fushë Arrës – Gjegjan i kalueshëm me zinxhirë me një sens,
5. aksi Gjegjan – Shpal i pakalueshëm,
6. akset Koplik – Razëm i pakalueshëm,
7. aksi Bogë – Theth, Selcë – Vermosh të pakalueshme,
8. akset në drejtim te Dukagjinit të pakalueshme,
9. aksi Qafë Mali – Dardhë – Fierzë i pakalueshëm,
10. aksi Fushë Arrës – Iballë i pakalueshëm,
Po bashkëpunohet në vazhdimësi me entin pronar të rrugëve për
normalizimin e gjendjes së rrugëve në të gjitha akset rrugore.

Në qarkun Lezhë:
1. aksi Fan – Kalimash me zinxhirë,
2. aksi rrugor Mirditë – Shpal i kalueshëm me zinxhirë në disa segmente,
3. aksi Shpal – Gjegjan – Fushë Arrës i pakalueshëm,
4. në zonat e thella të Mirditës në drejtim të Lurës akset rrugore
janë të pakalueshme,
Në të gjitha akset rrugore nacionale ne rrethin e Lezhës lëvizja e
automjeteve është e kalueshme, po bashkëpunohet me entin pronar të
rrugëve për hedhjen e kripës dhe skorjeve, kryesisht në Autostradë.

Në qarkun Elbasan:
1. aksi Përrenjas – Qafë Thanë i kalueshëm me zinxhirë,
2. aksi Librazhd – Bulqizë i pakalueshëm,
Në të gjitha akset e tjera rrugore lëvizja është normale.

Në qarkun Korçë:
1. aksi rrugor Kapshticë – Korçë – Qafë Thanë i kalueshëm me
zinxhirë pasi ka ngrica,
2. aksi rrugor Boboshticë – Dardhë i pakalueshëm,
3. aksi rrugor Korçë – Voskopojë i pakalueshëm,
4. aksi Korçë – Ersekë – Leskovik i kalueshëm me zinxhirë me vështirësi,
5. aksi Korçë – Goricë i kalueshëm me zinxhirë me vështirësi,
Po punohet në vazhdimësi me entin pronar të rrugëve për normalizimin e
gjendjes së rrugëve në të gjitha akset rrugore.

Në qarkun Berat:
1. Në disa komuna të Skraparit ka vështirësi në qarkullim,
2. Në të gjitha akset e tjera rrugore lëvizja është normale.

Në qarkun Gjirokastër:
1. aksi Jorgucat – Qafa e Muzinës e kalueshme me zinxhirë në disa segmente,

Po punohet në vazhdimësi me entin pronar të rrugëve për normalizimin e
gjendjes së rrugëve në të gjitha akset rrugore.

Në qarkun Vlorë:
1. Në aksin rrugor Vlorë – Llogara lëvizja e automjeteve kryhet me
zinxhirë, pasi ka dhe shtresa akulli, po punohet në vazhdimësi me
entin pronar të rrugëve për normalizimin e gjendjes.

Në të gjitha akset e tjera rrugore lëvizja e mjeteve bëhet normalisht
pa probleme.(LajmeShqip.com)