Lajme Shqip Saturday, 09 November 2013 14:53

Tiranë- Policia ka vijuar ditën e sotme aksionin për bllokimin e kamionëve me krom, të ardhur nga Bulqiza. Kamionët me krom u bllokuan me pretendimin e policisë se, sasia e mineralit duhet të peshohet në Qafën e Buallit. Policia kërkon që në fletën e shoqërimit të kromit të shënohet pesha dhe çmimi.

Por, i menjëhershëm ka qenë reagimi i kompanive të kromit që theksojnë se peshimi i mineralit është bërë në Durrës dhe se në Qafën e Buallit nuk ka peshore, shkruan shekulli. 

 

Kompanitë kërcënojnë se do të protestojnë nëse nuk zgjidhet problemi. Sipas tyre dëmi financiar i shkaktuar është tepër i madh pasi prej 3 ditësh biznesi po vijon i bllokuar nga policia në Bulqizë.