Lajme Shqip Tuesday, 06 August 2013 12:31

Bruksel – Të hënën vonë ka përfunduar edhe një takim i grupeve punuese në Bruksel në kuadër të dialogut Kosovë – Serbi.

Fokusi i takimit kësaj radhe kanë zgjedhjet lokale që tashmë është vendosur se do të mbahen më 3 nëntor.

Sipas komunikatës së qeverisë së Kosovës në kuadër të takimit është diskutuar “definimi i mëtutjeshëm i rolit lehtësues të OSBE-së në mbarëvajtjen e zgjedhjeve lokale në Republikën e Kosovës që do të mbahen më 3 nëntor 2013, çështja e votimit nga jashtë Kosovës sipas ligjit për zgjedhjet dhe aspektet që ndërlidhen me azhurnimin e listës votuese për katër komunat e pjesës veriore”, shkruan REL.

Gjatë takimit, gjithashtu është biseduar edhe për krijimin e një fushate sensibilizuese me qëllim të arritjes së pjesëmarrjës sa më të madhe të votuesve serbë në katër komunat e veriut të Kosovës.

Komunikata e qeverisë së Kosovës përfundon duke kujtuar se pala kosovare është duke e finalizuar listën e votuesve e cila synohet të jetë sa më “gjithëpërfshirëse”.