Lajme Shqip Sunday, 18 March 2012 14:34

Tiranë – Kryeministri Sali Berisha vizitoi sot familjen e nëntetarit Aleksandër Peci, i cili u plagos në Afganistan para disa javësh.

“Aleksandri luftoi si luan në përpjekjen e tij në një fshat të Afganistanit, por luftoi po me kaq heroizëm në të gjithë procesin e mjekimit ndërhyrjeve kirurgjijkale dhe shërimit të tij”, tha kryeministri Berisha.

Berisha shtoi se “ky është gëzim i madh për Aleksandrin, për familjen, miqtë, bashkëluftëtarët e tij dhe për çdo shqiptar që ndjehet krenar me të dhe të gjithë efektivin e ushtarakëve tanë në Afganistan, të cilët operojnë në zonat më të nxehta të planetit, por dhe me misionin më fisnik atë të paqes dhe ruajtjes së saj”.

Kryeministri tha se “në Bibël paqeruajtësit quhen ushtarët e Zotit në kuptimin që kanë mbrojtjen dhe bekimin e tij. Aleksandri është shembulli më i arrirë”.

“Kaloi një situatë shumë të vështirë, por burrëria trimëria kurajoja e tij dhe ndihmesa e Zotit bëri që ky sot të kthehet midis nesh shumë mire”, tha kryeministri, duke iu uruar Pecit suksese, por dhe duke e falenderuar me mirënjohje, respekt për aktin e tij burrëror që bën krenar çdo shqiptar.

Peci falenderoi kryeministrin Berisha për interesimin që në momentin e ndodhjes e ngjarjes, por edhe të gjithë shqiptarët.

Nëntetar Peci u plagos në krye të detyrës gjatë kryerjes së misionit në Kandahar, Afganistan, në 20 shkurt. Ai është kthyer në Shqipëri katër ditë më parë, pas marrjes së mjekimit në Gjermani.