Lajme Shqip Friday, 20 July 2012 10:11

Tiranë -Kryeministri i vendit, Sali Berisha ka uruar të gjithë besimtarët myslimane me rastin e nisjes së muajit të shenjtë të Ramazanit.

“Ne fillim të muajit të madhërueshëm të Ramazanit ju uroj mbarësi në familjet tuaja. Në mënyrë të veçante, agjeruesve u uroj përjetim sa më përmbushës të sakrificës së tyre, agjërim të lehtë e të pranuar. 

Uroj qe sakrifca fisnike dhe hyjnore e këtij muaji të madhërueshëm të shëndrohet në dritë dhe mbarësi për ta, familjet dhe vendin tonë.”- thuhet në mesazhin e Berishës.

Muaji i shenjtë i Ramazani ka për qëllim kryesor devotshmërinë e njeriut, pastrimin shpirtëror dhe edukimin e tij me vlera dhe aspirata të larta. Ky muaj nxit që të jemi gjithmonë të gatshëm të bëhemi më humanë dhe udhërrëfyes për të mirën e përgjithshme, për fe e atdhe. (LajmeShqip.com)