Lajme Shqip Tuesday, 13 August 2013 23:13

Sali Berisha, kryeministër në largim, për deklaratat antishqiptare të nazistëve të Agimit të Artë në ceremoninë përkujtimore për Aristotel Gumën.

Berisha deklaroi se kjo ishte një vrasje e dytë për Gumën.

“Kjo ceremoni u politizua deri në nazizëm nga një grup fare i vogël ekstremistësh”, shkroi Berisha në FB.

“Një ceremoni përkujtimore mortore me politizim ekstrem dëshmon dhe njëherë mjerimin e atyre që duan të gjejnë në të vdekur gjurmët e një minoriteti që nuk ka ekzistuar kurrë në Himarë,” shtoi Berisha

Sipas tij përpjekjet për të gjetur nëpërmjet nekropolitikës minoritet në Himare janë donkishoteske dhe tragjikomike.

Berisha shkroi se Himara ndër shekuj ka qenë dhe mbetet djep i atdhetarizmit shqiptar me kontribute të mëdha në luftërat e vendit për liri, në letrat, artin dhe kulturën kombëtare.

“Në këtë zone, disa nga fshatrat dhe vetë Himara janë bilingualë, por me ADN dhe nëngrupe gjaku identike me fshatrat e tjera që në mijëra vjet nuk kanë folur një fjalë në gjuhën greke apo tjetër përveçse shqipes së bukur”, deklaroi Berisha.