Lajme Shqip Wednesday, 30 January 2013 17:25

TIRANË – Kryeministri Sali Berisha reagoi sot pas deklarateve të kryeministrit të Serbisë, Ivica Daçiç për heqjen e përmendores së heronjve të Preshevës.

Sipas Berishës, krahasimi i Daçiç për shqiptarët me terroristët e Al Qaeda-s është një shprehje e radhës e albanofobisë pa të ardhme që dominon në Beograd.

Reagimi është bërë në profilin e kryeministrit në FB, ku Berisha thekson se ata ranë për lirinë e shqiptarëve të Luginës se Preshevës.

“Pyetjes për arsyet e heqjes së përmendores së heronjve të Preshevës, kryeministri i Serbisë iu përgjigj në Shkup se ata ishin terroriste dhe shtroi pyetjen retorike: “A do të lejonin SHBA-të të vendosej në New York një përmendore e terroristeve të Al Qaeda-s?”

Luftëtaret e lirisë ranë për lirine e qytetareve shqiptare të Luginës së Preshevës që perjetonin shtypjen më të egër nga rregjimi i Milloshevicit. Ata me luftën e tyre të drejtë imponuan një marreveshje me ndermjetësim ndërkombëtar me autoritetet e Beogradit për më shume liri, të drejta dhe autonomi për shqiptaret e Luginës së Preshevës, si dhe shpejtuan fundin e regjimit të Milloshevicit dhe në një farë mënyrë edhe clirimin e popullit serb nga rregjimi i tij. Krahasimi i tyre me terroristët e Al Qaeda-s është një shprehje e rradhës e albanofobisë pa të ardhme që dominon ne Beograd. Të rënët tanë nuk vdesin kurrë! – sb”, shkruan Berisha në ‘Facebook’.(LajmeShqip.com)