Lajme Shqip Tuesday, 26 November 2013 15:47

Tiranë- Ish-kryeministri Sali Berisha hodhi poshtë akuzat e qeverisë Rama për rrënimin e ekonomisë së vendit duke u shprehur se në vitin më të veshtirë qeveria e tij arriti të ruaje rritjen ekonomike. Nga foltorja e Kuvendit Berisha sulmoi qeverinë duke deklaruar se qeveria po e shtyn vendin në greminë, shkruan albeu.

“Ne menyre te pabesueshme kjo qeveri po rrokullis ekonomine, ju nuk keni inetersa te tjera pervec atyre personale, por po e shtyni vendin ne gremine dhe ky eshte mekati me i madh, po e rrokullisni drejt recesionit. Falë reformave dhe menaxhimit iadoli të garantojë rritje 2% , të rrisë të ardhurat, mbi të gjitha ia doli të garantojë rritjen e rrogave dhe pensioneve 3 herë më shumë se inflacioni, të garantojë ndërtimin e rrugëve të të gjitha kalibrave, të krijojë dhe gjenerojë vende pune, të lulëzojë në situatën më të vështirë të saj, këto janë të faktuara. Viti 2012 me gjithë vështirësitë që pati u mbyll me aspekt të shkëlqyer, inflacioni 2%, deficiti 3.2%, borxhi 60%, në kulmin e krizës ai pati kontrollin më të madh, vendi i vetëm në rajon të ruajë investimet e huaja, të ruajë një ritëm investimesh publike”- tha Berisha.