Lajme Shqip Tuesday, 29 April 2014 12:32

23 anëtarët e BE-së që e kanë njohur Kosovën nuk do ta pranojnë Serbinë si anëtare, nëse ajo nuk njeh Kosovën dhe nuk vendos marrëdhëniet diplomatike me të, tha diplomati amerikan, Daniel Serwer. 

Duke folur rreth njohjes së pavarësisë së Kosovës nga Serbia, Serwer ka thënë se Serbia e ka njohur Kosovën de fakto, me marrëveshjet brenda dialogut mes Prishtinës dhe Beogradit. 

Ai po ashtu ka folur rreth zgjedhjes së kryeministrit të ri serb, Aleksandar Vuçiç. Në parimin e bazuar për të bërë gjëra të mëdha duhet vepruar sa më shpejt të jetë e mundur në mandatin e ri, këtu qëndron këshilla ime, si përgjigje ndaj pyetjeve të kolegëve, ka thënë diplomati amerikan, Daniel Serwer në një intervistë të tij të dhënë së fundi e të publikuar edhe në blogun e tij, transmeton “Telegrafi”.