Lajme Shqip Tuesday, 03 June 2014 14:27

Në mbledhjen e grupit Parlamentar të Partisë Demokratike, Lulzim Basha deklaroi se Edi Rama vazhdon t’i përqaset  drejtësisë me presione politike, me shkopinj ndër rrota për të penguar me çfarë të jetë e mundur punën e organeve si Prokuroria e  Përgjithshme. Duke komentuar deklaratën e djeshme të kreut të qeverisë mbi hetimin e trafikut te drogës, Basha theksoi se, Rama po demonstron se drejtësia është një hakmarrje politike. 

“Në vend të reformave të vendosura nga BE, Edi Rama po i përqaset institucioneve të drejtësisë më kërkesa dhe urdhra politikë për të penguar punën e Prokurorisë. Të gjitha këto i bën me një propagandë të stilit të vjetër. Mbarë shqiptarët po shohin një hetim të pashembullt”, tha Basha.

Kreu i PD gjithashtu akuzoi qeverinë për injorimin e grevës së urisë dhe ish- të përndjekurve:  “Arroganca e paligjshme e  kësaj qeverie ka bërë që të çohen njerëz në vetëvrasje, të çohen në vetëflijim  ato  mijëra gra dhe burra që janë hequr paligjshmerisht nga puna. Unë i bëj thirrje qeverisë që të  vendosë dialogun me grevat dhe të përballet e të shpjegohet me ta”- deklaroi Basha.

Ai deklaroi se për sa i përket ekonomisë shqiptare ka lajme të këqija. Shifrat e muajit të kaluar pohojnë qartë dështimet e përditshme e të njëpasnjëshme të qeverisë Rama-Meta.