Lajme Shqip Monday, 03 March 2014 16:35

Kreu i opozitës Lulzim Bashakërkoi sot anulimin e pasojave të aktit normativ dhe kthimin pa kushte të të largurave nga administrata. Sipas kryetarit të PD-së, botimi i vendimit të Gjykatës Kushtetuese nëfletoren zyrtare është detyrim ligjor dhe nuk nënkupton shprehje e vullnetit të mirë nga ana e qeverisë.

“Botimi në fletoren zyrtare të vendimit të Gjykatës Kushtetuese është një akt rutinë, një detyrim. Mosbotimi është shkelje dhe evullnetit të mbrapshtë mbi Kushtetutën dhe ligjin. Dhe botimi nuk nënkupton shprehje e vullnetit të mirë. Ajo që kërkojmë sot dhe do ta kërkojmë me forcë në aurën e kuvendit dhe në të gjitha foltoret dhe sheshet e Shqipërisë në protestë, është anulimi i pasojave që ka krijuar zbatimi i aktit normativ antikushtetues , kthimin në punë pa kushte i të gjithë burrave dhe grave, të rinjve dhe të rejave që janë hequr arbitrarisht me aktin antikushtetues, kthimin pa kushte të ligjshmërisë të sjelljes së qeverisë ndaj administratës publike” tha Basha gjatë mbledhjes së grupit të PD-së.