Lajme Shqip Wednesday, 04 September 2013 12:07

Cila do të jetë marrëdhënia e Bamir Topit me lidershipin e Partisë Demokratike?
Nga burimet e gazetës Shqip pranë të dyja selive, mësohet se kreu i PD-së së fundmi ka zhvilluar takime intensive me kreun e Frymës së Re Demokratike, Bamir Topi, për të bërë të mundur afrimin e dy forcave drejt një të djathte të konsoliduar dhe të gatshme për rolin e saj opozitar.
Bëhet fjalë për një sërë takimesh në nivel kryetarësh, që nuk synojnë bashkimin e FRD-së dhe PD-së në një parti të vetme, por nisjen e një bashkëpunimi të ri mes dy forcave, pas largimit nga drejtimi i PD-së të liderit historik të kësaj partie, Sali Berisha.
Ndërkohë Shqip raporton se Topi është duke hartuar një platformë gjithëpërfshirëse për një të djathtë të riformatuar.
Të gjitha partitë e spektrit të djathtë do të ftohen për të bashkëpunuar për konsolidimin e të djathtës pas goditjes së marrë në zgjedhjet e qershorit./tema/