Lajme Shqip Sunday, 20 May 2012 21:40

Prishtinë – Kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, ka kërkuar ndriçimin e rastit të atentatit ndaj ish-presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova. Ai ka thënë se partia që e drejton ka përgatitur një shkresë me anë të së cilës kërkohet ndriçimi i rastit.

“LDK-ja ka kërkuar para dy ditësh me deklaratë që organet përgjegjëse, edhe prokuroritë, edhe organet e gjyqësisë, edhe institucionet e tjera të Republikës së Kosovës, përfshirë presidentin, kryeministrin e kryeparlamentarin të përkrahin një proces dhe të marrin masa që të zbardhin të gjitha këto raste që kanë ndodhur me atentate, me tentativë-atentate, me vrasje të veprimtarëve dhe të njerëzve”, ka thënë Mustafa.

“Unë mendoj që shteti ynë do të fitojë në përkrahje të qytetarëve, do të fitojë në peshën e tij si shtet ligjor, në qoftë se arrin që të ndriçojë të gjitha këto raste, sepse ndriçimi i këtyre rasteve nuk ka të bëjë vetëm me LDK-në, por ka të bëjë me qytetarët, ka të bëjë me besimin e qytetarëve ndaj shtetit dhe institucioneve të Republikës së Kosovës (LajmeShqip.com)