Lajme Shqip Friday, 12 April 2013 14:29

ELBASAN – Kisha Ortodokse e Pavarur Kombëtare Shqiptare bëri të ditur sot se Kisha Ortodokse kërkon ndryshimin e Kushtetutës shqiptare. Sipas Kishës Ortodokse të Pavarur, këshilli i i së cilës drejtohet nga At Nikolla Marku, ndryshimi do të bëhet në kapitullin ku sanksionohet besimi fetar.

“Kisha Ortodokse Kombëtare Shqiptare, kërkon ndryshimin e kushtetutës në kapitullin ku sanksionohen besimi fetar dhe të drejtat e ushtrimit të tij në Shqipëri. Komunitetet fetare nuk mund të bëjnë marrëveshje me qeverinë, kur në krye të komuniteteve mund të jenë partner të huaj apo subjekte jashtë kombit Shqiptar”.

At Nikolla Marku bën thirrje që besimtarët të bojkotojnë cdo ceremoni fetare apo meshë ku flitet greqisht, ndërsa politikanët ta bojkotojnë Janullatosin më meshën për Pashkët Ortodokse.

“Besimtaret ortodoks shqiptar, të bojkotojnë cdo ceremoni fetare apo meshë ku flitet në greqisht, përjashtuar fshatrat me popullsi minoritare greke jo autoktone. Drejtues të shtetit, si dhe deputetë e drejtues partish, t’a bojkotojnë Anastas Janullatosin në kremtimin e Pashkëve Ortodokse me 5 Maj 2013. Anastas Janullatos është shovinist grek, në shërbim të antishqiptarëve në të kaluarën si Sebastionos, Napolon Zerve dhe tani Agimit te zi, Grek. Duhet ta dinë të gjithë këta përfaqësues të popullit, në nivele të ndryshe se, Anastasi përdor në dëm të kombit shqiptar, fenë, ekonominë dhe politikën, pavarësisht se Janullatos është në grahmën e tij të fundit ku perendia i ka caktuar edhe vendin e prehjes në Greqi”.

Madje më tej, At Nikolla Marku propozon që Janullatos ti hiqen gjithë nderimet e bëra nga krerët shqiptarë.
“Anastas Janullatosit ti hiqen titujt qe ka dhene zoti Topi president dhe Edi Rama ish kryetar bashkie Tirane. Keto tituj u takojne shqiptareve dhe jo grekeve antishqiptare.
Kisha Serbe, te ndale thirrjet e saja drejtuar shtetit Serb me date 6 prill 2013 per te mos njohur pavarsine e Kosoves. Veprimet e kishes Serbe, jane veprime luftnxitese ne Ballkan dhe sidomos ndaj kombit Shqiptar”.

Në vëmendje të Kishës Ortodokse të Pavarur nuk ka mbetur dhe rezoluta came.
“Veprimi i deputetit Dule ne komisionin e jashtem parlamentar, ku shqyrtohej rezoluta per shqiptaret e Camerise, ishte i qarte ne favor te genocidit Grek ndaj shqiptareve te Camerise. Bijte dhe bijat e kombit Shqiptar nuk jane rrugace. Rrugac dhe i shitur tek armiqte e kombit Shqiptar eshte vete Dulja me papune e tije Janullatos dhe dallkaukun Vasil Bollano. Per veprimin e fundit te Dules dhe disa anti shqiptare ne te kaluaren, Kisha Ortodokse Kombetare Shqiptare e ckisheron, deri ne reformimin e shpirtit te tije ne dobi te shtetit ku jeton”.(Lajmeshqip.com)