Lajme Shqip Tuesday, 11 September 2012 18:30

Strasbourg – Shefja për politikë të jashtme dhe siguri e Bashkimit Evropian, Catherine Ashton, gjatë fjalimit mbajtur para Parlamentit Evropian në Strasburg,11 shtator, 2012.

“Kur kam takuar kryeministrin Hashim Thaçi, presidentin Nikolliq dhe së fundi kryeministrin Daçiq, kam thënë se do të angazhohem vetë në çuarjen përpara të dialogut. Por, ata duhet të jenë të përkushtuar, që të gjejnë mënyrat përmes së cilave, do të ndihmojnë njerëzit, jetët e të cilëve po vështirësohen çdo ditë për shkak të tensioneve të vazhdueshme dhe sfidave në atë zonë”, ka thënë Ashton.

Nën ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian, deri në fillim të këtij viti janë zhvilluar negociata teknike mes Kosovës e Serbisë, ku gjatë nëntë raundeve janë arritur 7 marrëveshje. Zbatimi i tyre ka shënuar ngecje, ndërkohë që nuk dihet ende nëse dialogu i ardhshëm do të ngrtitet në nivel më të lartë politik dhe as temat të cilat mund të diskutohen në të. (LajmeShqip.com)