Lajme Shqip Wednesday, 28 August 2013 12:44

Tiranë- Anëtarët e Partisë Demokratike në Këshillin Bashkiak të Elbasanit nuk kanë dalë nga linja e drejtuesve të lartë të kësaj force politike, duke bojkotuar mbledhjen ku ambasadori amerikan, Aleksandër Arvizu, u shpall “Qytetar Nderi”.
Megjithatë, Këshilli Bashkiak i Elbasanit, ku shumicën e votave e kanë pasur të majtët, ka miratuar titullin për ambasadorin e SHBA-së në Tiranë , Aleksandër Arvizu, pavarësisht se këshilltarët e PD-së nuk morën pjesë në mbledhje, shkruan tema. 
Gjithashtu, aleatët e PD-së kanë qenë të pranishëm dhe kanë votuar pro këtij vendimi.
Me propozoim të kryetarit të bashkisë, Qazim Sejdini, titulli është dhënë me motivacionin “për integritet, humanizmin e lidershipin si mik i vyer dhe i nderuar i qytetit, me kontribut në zhvillimin komunitetit të Elbasanit dhe në ndërtimin e urave të mirëkuptimit midis dy popujve tanë”.