Lajme Shqip Wednesday, 22 May 2013 22:15

AAK-ja e udhëhequr nga Ramush Haradinaj reagoi ndaj sondazhit të Qendrës së Kosovë për Studime të Sigurisë që konstaton se këtë subjekt e mbështesin 14 për qind e qytetarëve.

“Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) rezultatet sondazheve të publikuara së fundmi i konsideron si të pasakta, tendencioze dhe spekuluese”, thuhet në kumtesën e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës.

AAK-ja beson se është duke shënuar rritje të përkrahjës së qytetarëve dhe se është oferta e vetme e qartë dhe e sigurtë për qeverisje të mirë të vendit.

“Gjatë punës në terren dhe të gjitha hulumtimeve të bëra, po shënohet përditë e më shumë rritje e besimit te qytetarët anembanë vendit”, thuhet në komunikatë.

Sondazhi konstatoi se më së shumti përkrahje ka PDK-ja me 31 përqind e pasura nga LDK-ja me 26 përqind dhe e treta Vetëvendosje me 2 përqind.

Më pak se AAK-ja përkrahje ka AKR-ja e Behgjet Pacollit e cila mbështetet vetëm nga 2 përqind e qytetarëve të Kosovës bazuar në sondazhin e QKSS-së.