Lajme Shqip Monday, 28 May 2012 18:00

Tiranë – Tre vajza, që mbetën të plagosura në aksidentin e së hënës së kaluar në Himarë, lanë sot ambientet spitalore për t’u dërguar pranë familjeve të tyre. 

Sipas mjekut Luan Nikollari, një vajzë që merrte shërbimin në Spitalin Ushtarak dhe 2 në Spitalin Amerikan kanë dalë sot nga spitali për të shkuar në familje. Ymer Durmishi, kryemjeku i Spitalit Amerikan, tha se 2 vajzat janë në gjendje të mirë shëndetësore, ndërsa tashmë kanë nevojë për ndjekje ambulatore. Besiana Dani, një nga vazjat, tha se ajo ndjehet mirë dhe e ka të nevojshme që të jetë pranë familjarëve, miqve të saj, të afërmve për të ndjerë ngrohtësinë e tyre. 

Ndërkohë, gjendja shëndetësore e Florije Peci dhe Eriselda Gubere, të cilat janë dërguar në Austri për ndihmë të specializuar, paraqitet e stabilizuar. Të dy vajzat janë ende në koma, por parametrat e tyre paraqiten stabël. 

Dy vajzat u dërguan në Austri rreth 4 ditë më parë për ndihmë të specializuar. Florije Peci, që u operua në shtyllën kurrioze, ka dëmtime në kokë, trup dhe palcën e kurrizit, shembje të gjoksit dhe barkut, ndërsa Eriselda Gubere ka dëmtime të shpretkës, me hemoragji të brendshme, dëmtime të veshkës unike, si dhe të disa vertebrave të zonës së kurrizit. (LajmeShqip.com)