Lajme Shqip Wednesday, 23 May 2012 14:26

Tiranë – Papa Benedikti XVI i ka dërguar Administratorit Apostolik të Shqipërisë së Jugut Sh.T. Imzot Hil Kabashit  telegram ngushëllimi që t’ia përcjellë “familjarëve të viktimave në aksidentin e Himarës.

Telegrami
Fort të Nderuarit Shkëlqesisë së Tij Mons. Hil Kabashi
Administrator Apostolik i Shqipërisë së Jugut
I informuar për aksidentin e rëndë rrugor që ndodhi në zonën e Himarës, ku humbën jetën trembëdhjetë studente, Ati i Shenjtë ngarkon Shkëlqesinë Tuaj që t’u paraqisni familjarëve të viktimave ndjenjat e pikëllimit të thellë dhe, ndërsa siguron për lutjen e tij nga zemra për të vdekurit dhe për të plagosurit, i lyp Zotit ngushëllimin për ata që vuajnë për humbjen tragjike të të dashurve të tyre dhe bekimet qiellore mbi gjithë Kombin e goditur nga kjo ngjarje kaq tragjike.

Kardinali Tarcisio Bertone, Sekretar i Shtetit i Shenjtërisë së Tij.  Vatikan, 23 Maj 2012. (LajmeShqip.com)