Lajme Shqip Monday, 25 November 2013 16:28

Prishtinë- Departamenti i Informacionit i AAK-së, përmes një komunikate për media, ka dëshiruar të sqarojë rreth, siç thonë ata, “spekulimeve të fundit në kontekst të një interviste të kryetarit të AAK-së, z. Ramush Haradinaj, dhënë kohë më parë”.

Zyra për informim e AAK-së thotë se redaksitë e disa mediave (portaleve) e kanë nxjerrë nga konteksti përgjigjen e kryetarit Haradinaj, me qëllime spekulative.

“Kryetari Haradinaj edhe një herë deklaron se orientimi dhe interesat tona kombëtare janë dhe kanë qenë gjithmonë në plan të parë, gjithnjë duke respektuar të gjitha besimet fetare në vendin tonë”, thuhet në reagimin e kësaj zyre.

Ju rikujtojmë edhe një herë deklaratën e Haradinajt ku ai thotë:

“Familja ime për katër gjenerata kanë qenë shqiptarë katolikë. Unë kam lindur mysliman, por s’e di pse jam mysliman për shkak se asnjëherë në jetën time nuk kam qenë në xhami, as për falje e as për asgjë tjetër”.