Lajme Shqip Wednesday, 10 July 2013 09:40

Prishtinë – Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës përpos që e kërkon postin e nënkryetarit të Kuvendit, pozitë kjo të cilën e mban Glauk Konjufca i “Vetëvendosjes”, kërkon nga kjo e fundit t’i lëshojë edhe ulëset e para në Kuvend.
Kjo për faktin se AAK aktualisht ka më shumë deputetë se VV në Kuvend, pas largimit të deputetes Alma Lama nga partia e Albin Kurtit.Sekretari i AAK-së, Burim Ramadani, gjatë një vizite në Kroaci javë më parë ka kërkuar nga Lama t’i bashkohet AAK-së në Kuvend, duke arritur që numrin e deputetëve ta çojnë në 13. Mirëpo, kërkesat e tilla të AAK-së hidhen poshtë nga lëvizja “Vetëvendosje”.
Nënkryetari i AAK-së, Ahmeti Isufi, ka thënë të martën për “Zërin” se pas diskutimeve që do t’i kenë në parti do ta bëjmë edhe kërkesën pranë Kuvendit të Kosovës për postin e nënkryetarit dhe për ulëset në ndërtesën e legjislativit.
Ndërsa zëdhënësi i lëvizjes “Vetëvendosje”, Erzen Vraniqi, thekson se në bazë të rezultateve të zgjedhjeve të vitit 2010 , partia e tyre është e treta.
“Ne renditemi si subjekt i tretë parlamentar dhe pavarësisht nëse ndonjë deputet largohet nga grupi parlamentar, fuqia jonë ka të bëjë me numrin e votave nga zgjedhjet parlamentare dhe jo me numrin e deputetëve në Parlament”, ka thënë Vraniqi.
Ai ka sqaruar se sa i përket përfaqësimit në Kryesinë e Kuvendit, kjo dëshmohet edhe në bazë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, përkatësisht nenit 67 dhe Rregullores së Punës së Kuvendit nenit 13, ku thuhet që “përfaqësimi në Kryesinë e Kuvendit bëhet në bazë të numrit më të madh të votave nga zgjedhjet e fundit për Kuvend”.
Sekretari i Kuvendit të Kosovës, Ismet Krasniqi, ka thënë për gazetën “Zëri” se deri më tani nuk ka ndonjë kërkesë nga AAK-ja për ta marrë postin e nënkryetarit, si dhe ndryshimin në renditjes së ulëseve.