Lajme Shqip Wednesday, 27 February 2013 13:58

Prishtinë – Më shumë se 47 mijë kosovarë pretendojnë se kanë qenë ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ose kanë ndihmuar këtë strukturë në forma të ndryshme. Kështu është konstatuar nga Komisioni Qeveritar për Vlerësimin e statusit të veteranit të UÇK-së. Ndërkaq nesër përfundon afati i aplikimit.

Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Muharrem Xhemajli, tha për Radio Kosovën se çdo kush që ka kontribuar në çlirimin e vendit ka të drejtë të aplikojë për statusin e ish ushtarit të UÇK-së.

Ai tha se vetëm një ditë para përfundimit të afatit të aplikimit për njohjen e statusit të veteranit, dëshmorit, invalidit, pjesëtarit të UÇK-së dhe të internuarit të UÇK së gjithsejtë janë marrë 50 mijë aplikacione, ndërkaq nëpër organizatat në gjithë vendin janë dorëzuar rreth 47 mijë aplikacione të cilat do të verifikohen nga Komisioni qeveritarë për këtë çështje.

Sipas Xhemajlit kërkesa më e madhe ka qenë për njohjen e statusit të veteranit.

Xhemajli bëri të ditur se tani Komisioni Qeveritar për Vlerësimin e statusit të veteranit të UÇK-së do të punojë dy muaj rresht për të bërë verifikimin e këtyre aplikacioneve.

Ndërkaq tha se të gjithë ata që do ta kenë të njohur statusin e veteranit, invalidit apo dëshmorit, listat do të jenë publike ku do të mund ta marrin edhe qytetarët listën për të dhënë vërejtjet e tyre nëse vërtet dyshojnë në ndonjë rast.(LajmeShqip.com)