Lajme Shqip Monday, 14 November 2011 18:13

Prokuroria e ka shpallur të dështuar ekspertizën e bërë nga tre ekspertë të ofruar prej Ilir Metës në Gjykatën e Lartë, lidhur me ekspertimin e videos Meta.

Prokuroria kërkoi riekspertim nga specialiste te huaj te video-përgjimit, ku ish zëvendëskryeministri akuzohet për “korrupsion aktiv”.

Pasi dëgjuan përgjigjet e 3 eksperteve shqiptare, te cilët hodhën poshtë autenticitetin e video-përgjimit për 35 pyetjet e bëra nga Prokuroria, si dhe për 7 te tjera te drejtuara nga mbrojtja e Ilir Metes, organi i akuzës u shpreh se akti i vlerësimit duhej kryer nga eksperte ndërkombëtare. Artur Rrahmani, Ardian Pollo dhe Ermal Beqiri mbrojtën konkluzionet e punës se tyre, duke thënë se përgjimi mund te jete bere me një objekt tjetër dhe jo përmes orës se Dritan Priftit, qe tashme është sekuestruar si prove materiale.

Përfundimet e tre ekspertëve të ofruar prej Ilir Metës janë sa qesharake, aq dhe jo profesionale.

Ata nuk i janë përgjigjur në thelb asnjë prej pyetjeve të bëra prej prokurorisë, edhe pse kërkuan disa ditë kohë për të shkruar përgjigjet.

Prokuroria e shpalli të dështuar këtë ekspertizë dhe kërkoi ekspertizë të huaj për këtë video nga Gjykata e Lartë.

Vet prokuroria në ekspertizën e saj është mbështetur në dy ekspertiza të huaja, një amerikan dhe një anglez, por që u hodhën poshtë nga Gjykata e Lartë, e cila emëroi si ekspert tre shtetas shqiptarë, me asnjë kualifikim të veçantë për të qenë ekspert në këtë fushë.

 Bashkimi Evropian shprehu javën që shkoi gatishmërinë për të bërë ekspertizën e videos Meta, duke e cilësuar ndëshkimin e zyrtarëve të lart të përfshirë në afera korruptive, një prioritet për Bashkimin Evropian. (LajmeShqip.com)