Lajme Shqip Wednesday, 15 January 2014 12:32

21 janari,Të hetohen deklaratat e mjekëve për vrasjet

Ministri i Shëndetësisë kërkon të hetohen deklaratat e dy ish drejtuesve të Spitalit Ushtarak pasditen e 21 Janarit menjëherë pas vrasjes së 4 protestuesve para godinës së Kryeministrisë.

Përmes një letre drejtuar Urdhrit të Mjekut Beqaj  kërkon të fillojë procedimi dhe Gjykimi pranë Komisionit Disiplinor të Urdhërit të Mjekut për mjekët e spitalit ushtarak Sami Koçeku dhe Alfred Gega në lidhje me deklaratat televizive që ata bënë në lidhje me vdekjen e  4 protestuesve.

Po kështu kërkohet dhe  heqja e përkohëshme e Liçencës për ushtrimin e profesionit për një periudhë 3 vjet si dhe detyrimin për rikualifikim profesional dhe për studime plotësuese për këta dy mjekë.

Mjekët deklaruan se vdekja e protestuesve kishte ardhur si rezultat i goditjes nga armët e zjarrit dhe se qitja ishte kryer nga një distancë shumë e afërt.

“Ndërkohë që shumë mjekë e infermierë të përkushtuar ndaj detyrës, qëndronin dhe ju shërbenin pacientëvë, të dy këta mjekë, më qëllim të qartë politik, jepnin intervista ne tv. duke  deformuar realitetin dhe dizinformuar publikun, mbi gjëndjen shëndetësore dhe shkakun e vdekjes së shtetasve:  Ziver  Veizi  Hekuran  Deda, Faik Myrtja,  Aleks Nikaj.

Mjekët deklaruan se vdekja e shtetasve të sipërcituar, kishte ardhur si rezultat i goditjes nga armët e zjarrit dhe se qitja ishte kryer nga një distancë shumë e afërt, duke marrë kështu përsipër të bënin dhe punën e ekspertit balistik.”- thuhet në letrën që i është dërguar Urdhrit të Mjekut. 

“Thëniet e tyre janë tërësisht të pavërteta dhe krahasuar me Akt-ekspertimin mjeko ligjor që ju është bërë viktimave nga Instituti I Mjeksisë Ligjore, ato bëhen edhe më të rënda, pasi janë jo vetëm në shkelje të Kodit të Etikes, por shkojnë deri në element të vepres penale. Kështu, lidhur me shkakun e vdekjes së viktimave, është administruar si prove të cilën po jua paraqesim dhe juve.”- nënvizohet më tej në letrën e ministrit