Lajme Shqip Wednesday, 05 February 2014 16:15

Qeveria e Kosovës sot ka miratuar projektligjin i cili parasheh dënim prej 15 vjetësh për ata që marrin pjesë në konflikte të armatosura jashtë vendit.

Ky projektligj vjen pas shqetësimeve dhe debateve të shumëta, të ngritura për shkak të pjesëmarrjes së shqiptarëve nga Kosova në luftën e Sirisë.

Ministrja e Integrimeve, Vlora Çitaku ka shkruar në profilin e saj në Facebook, në lidhje me këtë projektligj:

“Qeveria e Kosoves miratoi projektligjin permes se cilit bashkimi ne konfliktet e armatosura jashte territorit te vendit konsiderohet veper penale dhe e denueshme deri ne 15 vite burg”./Lajmeshqip/