Lajme Shqip Thursday, 06 September 2012 13:57

Prishtinë –  Me hymnin shtetëror, Policia e Kosovës hapi manifestimin solemn me rastin e shënimit të 13 vjetorit të themelimit. Ministri i Punëve të Brendshme Bajram Rexhepi tha se shtatori jo vetëm që shënon themelimin e institucionit më të besueshëm në vend, Policisë së Kosovës, por brenda pak ditësh do të shënoj edhe fazën e përmbylljes së pavarësisë së mbikëqyrur.  

Presidentja e vendit, Atifete Jahjaga, duke folur me entuziazëm për stafin që dikur i takonte, tha se përvjetorët e Policisë së Kosovës, i japin nderë dhe krenari.

Policia e Kosovës është një vend multientik, i hapur dhe i barabartë për të gjithë qytetarët e venidt, tha kryeministri Hashim Thaci.  

E drejtori i përgjithshëm i Policisë, Shpend Maxhuni tha se deri më sot policia gjatë gjithë këtyre viteve ka treguar angazhimin e saj në mbrojte të qytetarëve të Kosovës. 

Në 13 vjetorin e themelimit, u përkujtuan 14 oficerë që dhanë jetën në mbrojtje të qytetarëve. Po sot, në ambientet e administratës së Policisë së Kosovës, u bë zbulimi i lapidarit të policit të ndjerë, Enver Zymberaj i cila dha jetën në korrik të vitit të kaluar gjatë një operacioni që kishin ndërmarr policia e Kosovës, për zbatimin e ligjit në veri të vendit.

Policia e Kosovës është themeluar me 7 shtator 1999, me gjithsej 176 oficerë. Sot ajo numëron 7300 pjestar të saj. (LajmeShqip.com)