Lajme Shqip Monday, 27 February 2012 15:00

Spanjë – Thesari i “Nuestra Senora de las Mercedes” i mbytur në anije gjatë luftës britanike në 1804, është kthyer në Spanjë nga disa trupa ushtarake.

Janë plot 594 mijë monedha floriri që peshojnë 17 ton dhe objekte të tjera me vlerë që janë gjetur në 2007-ën në bregun e largët të Portugalisë.

Që prej zbulimit të tyre, një beteje e gjatë ligjore nisi për të vendosur për fatin e tyre, dhe tashmë ato sipas gjykatës duhet t’i rikthehen Spanjës.

Vlera e monedhave është afërsisht 500 milion dollarë.