Lajme Shqip Tuesday, 29 September 2015 09:53

Shtëpi të braktisur shtëpinë familjare në fshatrat serbe të ofruara për shitje me çmime të Bagatelle, por blerësit janë askund. Në vende rreth Butch ka mbi njëqind shtëpi boshe të ofruara për shitje katër deri në shtatë – 8000 €.

Shumë prej tyre janë tashmë të dobët, por ka një mënyrë shumë të ngurta ata shikojnë, pushtet, furnizimin me ujë, të instaluar, jack telefon, hapësirë oborr, dhe mobilje, një fjalë menjëherë në dispozicion për të lëvizur. Por asnjë blerës kudo ose janë të rralla.

“Sipas regjistrimit të fundit, fshati kishte Ravno më shumë se 1000 familje, por aktualisht ka rreth njëqind shtëpi të zbrazëta, të cilat pavarësisht se janë ofruar për para të vogla, askush nuk dëshiron. Vendorët nuk kanë shans në rajon për të punësuar, fshati ishte bërë rrugicë pothuajse i verbër në buzë të komunës Vrbas dhe Baçki Petrovac, “tha sekretari i komunitetit lokal Ravno Fshati Aleksandar Stanojeviç, duke thënë se shtëpia mirë këtu mund të blihen në Çmimi i një makine të huaj të dorës së dytë.