Lajme Shqip Monday, 14 September 2015 15:24

Një mësuese e një shkolle fillore në Antwerpen është akuzuar se ka varur një nxënës 5-vjeçar nga qafa e tij në oborrin e shkollës pasi fëmija refuzoi të qëndrojë në një linjë, sipas një raporti në OnIslam.

Historia ka dalë në sipërfaqe vetëm pasi nëna e fëmijës vënë në faqen e saj në Facebook fotot e lëndimeve dhe tha se mësuesja ka “torturuar” djalin e saj.

“Për shkak se ai nuk ka dashur të qëndrojnë në vijë, ai u rrah dhe pastaj është varur në litar”, transmeton arbresh.info se ka shkruar ajo, raportoi gazeta De Morgen

“Unë do të bëj çdo gjë që mësuesja të humbë punën e saj,” tha nëna.

Imazhet tronditëse bënë që tridhjetë gratë të protestonin të enjten në Kopshtin Bijtjes në Antwerp.

Shenjat e kuqe janë vërejtur në qafën e djalit në fund të kohës së lojës pas së cilës prindërit ishin njoftuar.

Joke Cortens, një zëdhënëse e Arsimi Komunal të Antwerpit, tha se sipas hetimeve paraprake, mësuesja në fjalë nuk ishte e pranishme në sheshin e lojërave.

“Ne jemi të shqetësuar aq sa prindërit se si ky aksident mund të ketë ndodhur. Hulumtimi i mëtejshëm duhet të zbulojë këtë,” shtoi ajo.

Këshilltari i Arsimit të Antwerpit Claude Marinower bëri thirrje për qetësi, duke thënë se ai ishte i shqetësuar thellësisht nga incidenti dhe kërkoi një raport të hollësishëm me detajet dhe ngjarjet e ditës dhe çfarë ndodhi menjëherë më pas.