Lajme Shqip Tuesday, 15 November 2011 18:00

Washington – Rrjeti social Twitter mund të ndikojë shumë mirë në zemrën tonë dhe mund të shpëtojë jetë njerëzish.

Për këtë fakt janë të bindur studiuesit në Pennsylvani të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të cilët kanë vënë re se diskutimet mbi goditjet kardiake janë shumë të ndjekura në këtë rrjet social.

Dhe në këtë mënyrë, sikundër shprehen studiuesit, ato përfaqësojnë një mënyrë të re për të shpërndarë informacion që mund të jetë shpëtues-jetësh për publikun.

Në këtë studim, i cili është prezantuar nga Organizata e Kardiologëve në SHBA, hulumtuesit kanë arritur të identifikojnë 15 mijë e 324 persona që flisnin pikërisht për goditjet kardiake, simptomat, faktorët e rrezikut, prognozën dhe kurimin.

E pra, ndryshe nga rrjeti tjetër social, Facebook, konkurrent me Twitter, por edhe ndryshe nga rrjetet më të vjetra sociale, Hi5, Myspace etj., rrjeti Twitter në më të shumtën e diskutimeve ka ato eduaktivo-informuese.