Lajme Shqip Tuesday, 03 April 2012 13:57

Kinë – Ura më e gjatë në botë dhe njëkohësisht më e larta u inaugurua gjatë kësaj fundjave në Kinë.

Ura lidh dy pjesët e një tuneli të gjatë në Hunan, në krahinën qendrore të vendit.

E quajtur Aizhai ajo bashkon dy galeritë që janë brenda 1.176 metra larg njëra-tjetrës dhe 355 metra sipër kanonit Dahang.

Pas ceremonisë së hapjes ura ka mirëpritur numrin e parë të vizitorëve të shtunën pasdite teksa u hap edhe për trafikun.

Lidhja e urës përbëhet nga katër korsi, ku shpejtësia maksimale është 80 km në orë, është e ndriçuar nga 1.188 drita gjatë natës.

Ndërtimi i saj filloi në Tetor 2007 dhe përfundoi në fund të vitit 2011.