Lajme Shqip Thursday, 10 September 2015 17:58

Korporata Oshkosh ka fituar kontratën me vlerë prej 6.75 miliard dollarë për ndërtimin afër 17,000 veturave të cilat do të zëvendësojnë Hamerët e vjetër.

Kjo kompani arriti të mundë konkurrentët e saj Lockheed Martin Corp. dhe AM General LLC. Gjatë 25 viteve në vazhdim kjo kompani do të ndërtoj rreth 55,000 vetura të lehta taktike JLTV (Joint Light Tactical Vehicles).