Lajme Shqip Friday, 04 September 2015 12:00

Ky akrobacion i mahnitshëm kërkon balans perfekt dhe shpejtësi të madhe, dhe Shi ka filluar të përgatitet nga viti 2005.

Shi Liliang nga tempulli shaolin ‘Quanzhou’ ju deshtën tri raste që t’a tejkalonte rekordin që vetë e kishte vendosur duke ecur më parë 120 metra distancë, gjatë muajit janar të këtij viti. Kurse në tetorin e vitit të kaluar ai kishte vendosur rekording prej 118 metrave

Tempulli shaolin ‘Quanzhou’ është i mirënjohur për murgjit e tij të kung-fu’së të cilët kalojnë nëpër trajnime rigoroze në mënyrë që të aftësohen për të realizojnë numra të tillë akrobatik.

Shi thotë se “duhet të jeni i shpejtë, por duhet të bëni vetëm hapa të vegjël” nëse keni dëshirë të realizoni një ecje të tillë./lajmi.net