Lajme Shqip Friday, 21 August 2015 15:28

A e dini se cila është gjëja më interesante në lidhje me Shqipërinë, për të cilën kinezët pyesin në Google? Si u prishën marrëdhëniet shqiptaro-kineze.

Me sa duket, historia e marrëdhënieve mes Kinës dhe Shqipërisë vazhdon të jetë interesante për popullin kinez. Kjo bëhet e ditur përmes një harte të publikuar për të gjithë shtetet e botës. Kjo hartë që përmban shumë stereotipe, shfaq se çfarë kërkojnë kinezët për çdo shtet në internet.

Sa i përket Gjermanisë, kinezët janë të interesuar për hebrenjtë, dhe stereotipi i tyre është se shteti gjerman i vret hebrenjtë. Italia për kinezët është e dobët, Ukraina i ka femrat e bukura, Rusisë i pëlqen të luftojë etj.