Lajme Shqip Friday, 14 August 2015 08:32

Për nder të Ditës Botërore të Birrës, që ishte më 7 gusht, ueb faqja për vlerësimin e birrës RateBeer.com ka krijuar një listë me top 20 birrat më të mira në botë.

Këto 20 birra janë zgjedhur nga njohja e tyre në nivelin botëror, disa janë më të njohura e disa më pak dhe shumëllojshmëria e stileve të tyre elegante dhe në shije, transmeton Koha.net.

20. Aphrodisiaque (Dieu du Ciel) Montreal, Kanada

19. Saison Bernice (Sante Aidairius) Capitola, California

18. Grassroots Brother Soigné (Hill Farmstead) Greensboro, Vermont

17. Beer Geek Breakfast (Mikkeller) Kopenhagë, Danimarkë

16. Citra Single Hop Pale Ale (Hill Farmstead) Pacific Northwest

15. Enlightenment (Hill Farmstead) Amerikë

14. Westvleteren Extra 8 (Sint-SIxtus Abdij) Westvleteren, Belgjikë

13. Serendipity (New Glarus) New Glarus, Wisconsin

12. Maple Bacon Coffee Porter (Funky Buddha) Oakland Park, Florida

11. Grassroots Legitimacy (Hill Farmstead) Pacific Northwest

10. Pliny the Elder (Russian River) Santa Rosa, California “Russian River Brewing Co”

9. Raspberry Tart (New Glarus) Oregon

8. Everett (Hill Farmstead) Amerikë

7. PseudoSue (Toppling Goliath) Decoriah, Iowa Amerikë

6. Gose Gone Wild (Stillwater) Amerikë

5. Zombie Dust (Three Floyds) Munster, Indiana

4. Susan (Hill Farmstead) Amerikë

3. Framboos (3 Fonteinen) Beersel, Belgjikë

2. Ann (Hill Farmstead) Francë

1. Wisconsin Belgian Red (New Glarus) Wisconsin