Lajme Shqip Friday, 28 September 2012 16:35

Prishtinë –Lëvizja Vetëvendosje vazhdon me kundërshtimin ndaj privatizimit të ndërmarrjeve publike.

Një mur i improvizuar me mbishkrimin” Privatizimi la pa punë 76 mijë punëtorë”, ishte aktiviteti i radhës i Lëvizjes Vetëvendosje, përmes të cilit shpreh kundërshtimin ndaj privatizimit të ndërmarrjeve publike.

Sekretari organizativ i Vetëvendosjes, Dardan Mulliqi tha se privatizimi në Kosovë ka rrezikuar 12 e 667 familje si pasojë e humbjes së vendit të punës, të anëtarit të familjes.

“ Ky mur i ndërtuar, paraqet njërën prej pasojave që ka sjell privatizimi në Kosovë. Secila vijë e vendosur në këtë mur, paraqet në mënyrë simbolike secilin punëtorë i cili e ka humbur vendin e punës, si pasojë e privatizimit në Kosovë. Privatizimi në Kosovë ka rrezikuar, 12 mijë e 667 familje”.

Mulliqi tha se koncepti ekonomik i qeverive të pasluftës, se zhvillimi ekonomik vjen pas procesit të privatizimit, ka dështuar si i pavërtete, i dëmshëm dhe i rrezikshëm për zhvillimin e vendit.

Aksioni i sotëm është organmizuar në prag të debatit parlamentar për privatizimin që pritet javën e ardhshme.  Mulliqi, paralajmëroi se Vetëvendosje do t’i shfrytëzoj të gjitha kapacitet, në mënyrë që privatizimi i ndërmarrjeve publike të mos ndodh.(LajmeShqip.com)