Lajme Shqip Monday, 20 May 2013 20:34

 

 

Ambasada amerikane në Kosovë njoftoi se Departamenti i shtetit e ka këshilluar kompaninë “Neë Poëer Generation”, se Kosova është shtet sovran dhe se Serbia nuk ka juridiksion mbi ndërmarrjën shtetërore “Trepça”.

 “Departamenti i Shtetit po ashtu inkurajoi kompaninë “Neë Poëer Generation” që të kontaktojë me Qeverinë e Kosovës direkt për të diskutuar lidhur me investimin që e ka propozuar”, thuhet në deklaratën për media të ambasadës amerikanë në Prishtinë.

Kompania amerikane ditë më parë nënshkroi një marrëveshje me Qeverinë e Serbisë për të investuar në kompleksin e minierave të Trepçës.

Autoritetet në Serbi theksuan se marrëveshja e arritur në Bruksel parashihte juridiksion të Serbisë në veriun e Kosovës dhe se Qeveria serbe mund të lidhte marrëveshje me investitorë për ndërmarrjën Trepça.

Qeveria e Kosovës reagoi ndaj kësaj marrëveshje duke e cilësuar si cenim të integritetit territorial të vendit.