Lajme Shqip Friday, 01 July 2011 07:14

Tiranë – Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, konfirmoi se po bën negociata me Qeverinë e Katarit për ndërtimin e një terminali, i cili do t’i pranonte tankerët të cilët transportojnë gaz të lëngshëm natyror, njofton korrespondenti i MIA-s nga Tirana.

Katari prin në eksportin e këtij prodhimi energjetik, dhe është konkurrent i vetëm kryesor i gazit rus.

Berisha, gjithashtu, konfirmoi se Katarit i ka ofruar të investojë në turizmin shqiptar, i cili viteve të fundit po shënon ringjallje të vërtetë.

Kryeministri Berisha para ca kohësh në Bruksel bisedoi me presidentin e Azerbajxhanit, Hajdar Aliev, për përfitimet të cilat vendi i tij i ofron për investim në sektorin energjetik. Berisha para së gjithash kërkoi dhe fitoi mbështetje nga Alievi, gazpërçuesi transadriatik të mos e rrethojë Shqipërinë.