Lajme Shqip Thursday, 06 September 2012 15:37

Prishtinë – BSPK- përmes një peticioni, filloi sot mbledhjen e nënshkrimeve për ta kundërshtuar privatizimin e Postës dhe Telekomit të Kosovës, Distribucionit të KEK-ut si dhe likuidimit të Trepçës.

Privatizimi i ndërmarrjeve publike do të shkatërrojë deri në fund potencialin ekonomik të shtete të Kosovës.

Forma e deri tashme e privatizimit të ndërmarrjeve shoqërore, e ka dëmtuar në masë të madhe ekonominë dhe ka krijuar varfëri në vend të krijimit të vendeve të reja të punës. Kështu tha Ramadan Makolli, përfaqësues i Federates Sindikale të PTK-së.

“Privatizimin e kundërshtojmë për shkak se deri tash privatizimi ka sjellë varfëri dhe mjerim në popullatën e Kosovës. Asgjë të mirë nuk është bërë deri më tash nga ana e privatizimit të ndërmarrjeve.Prandaj, me privatizim është rritur edhe shkalla e varfërisë në vend”

Iniciativën e BSPK-së për të kundërshtuar privatizimin e PTK-ës, KEK-ut si dhe likuidimit të Trepçës po e përkrahin edhe qytetarët.

Peticioni do të vazhdojë deri në mbledhjen e duhura të nënshkrimeve për ta kundërshtuar procesin e privatizimit.

Ndërkohë, sindikalistët paralajmërojnë se këtë proces do ta kundërshtojnë me të gjitha format që ekzistojnë. (LajmeShqip.com)