Lajme Shqip Friday, 24 June 2011 15:50

Tiranë – Kompanitë koncensionare që punojnë në Shqipëri për nxjerrjen e mineraleve, po i shfrytëzojnë në maksimum vendburimet për të cilat i kanë marë licencat.

Zv/ministri i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës, Neritan Alibali, thotë se kërkesat për marrje lejesh shfrytëzimi në këtë sektor dhe investimet janë në rritje.

Çmimet e mineraleve në përgjithësi kanë pësuar rritje në bursat ndërkombëtare, për shkak të rritjes së kërkesës për këto produkte nga vendet në zhvillim si Kina dhe India.

.