Lajme Shqip Thursday, 16 May 2013 23:23

Pas zyrtarizimit të dorëheqjes, ish-drejtori i Bordit të Agjensisë Kosovare të Privatizimit (AKP), Blerim Rexha, sonte ka treguar për presionet që i janë bërë derisa mbante këtë post.

“Miqtë me kanë thënë më mirë me ardhë te ti që ke dhënë dorëheqje, sesa me ardhë te ti për të pame”, ka thënë Rexha në Zonën e Debatit në Klan Kosova.

Sipas tij, ka qenë një tokë 25 hektarë më një ofertë për 5 mijë euro dhe me rekomandim që duhet të pranohet.

Rexha ka folur edhe për qëndrimet e tij ndaj shtetit amerikan duke thënë që “Tendenca se kinse unë jam kundër interesave amerikane dhe evropiane në Kosovë, nuk qëndron”.

Dino Asanaj ishte kryetar bordi i AKP-së por u gjet i vrarë në zyrën e kompanisë private të tij në Veterrnik.

Ai vdiq nga 11 plagët e marra me thikë.

Hetimet e prokurorisë konstatuan se ai kishte bërë vetëvrasje.

Prokuoria po heton rastin e tij ende nën dyshimin se ka mundur të jetë i shtyrë për të bërë vetëvrasje.