Lajme Shqip Wednesday, 17 October 2012 14:34

PRISHTINË- Autoritetet e Kosovës kanë nënshkruar kontratën me konzorciumin Çalik & Limak për shitblerjen e Distribucionit dhe Furnizimit të Korporatës Energjetike të Kosovës.

Përfaqësuesit e Qeverisë së Kosovës dhe të konzorciumit Çalik &Limak kanë theksuar se privatizimi i KEDS-it do të ndikojnë në përmirësimin e furnizimit me energji elektrike dhe do të jetë në të mirë të qytetarëve të Kosovës. Privatizimi i Distribucionit dhe Furnizimit me Energji Elektrike (KEDS) është bërë në qershor të këtij viti. Komiteti Qeveritar i Privatizimit (KQP) ka shpallur konsorciumin“Limak &Çalik”, ofertuesin e preferuar.

“Limak&Çalik” ka dhënë ofertën prej 26.3 milionë eurosh.

Ndërkohë mbi 100 aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje, në mesin e të cilëve edhe disa nga deputetët e partisë, e kanë rrethuar objektin e qeverisë sot duke kundërshtuar nënshkrimin e marrëveshjes për privatizimin e Distribucionit për Furnizim me Energji Elektrike. (LajmeShqip.com)