Lajme Shqip Saturday, 26 September 2015 11:25

Hapja e një kompanie për shitjen e mjedrave në fshatin Mramor shtyu Agron Gashin që tokën që e posedon, 30 ari të fillojë e ta shfrytëzojë për kultivim të saj, raporton ‘038’ i KTV-së.

Mramori, sipas tij, është vendi më i mirë në Gollak për ta kultivuar mjedrën.

Tërë këtë investim Gashi thotë se e bëri me forcat e veta, pa ndihmë të askujt.

Jo shumë larg Mramorit, në Hajvali një fermer tjetër për shkak të hapësirës së madhe që mbolli me mjedra, përfitoi grante nga Komuna e Prishtinës.

Mjedrën dhe përfitimet nga ajo do t’i ndihmojë Komuna, por sipas kryetarit Shpend Ahmeti ekzistojnë rregulla për dhënien e ndihmave për fermer, vlera e të cilave sipas tij, po rritet.

Zona e Prishtinës po merret me kultivim të mjedrës, për shkak të pozitës së tokave bujqësore derisa fitimi nga to duket të jetë i madh, ngase 90% e tyre shiten jashtë vendit.