Lajme Shqip Friday, 25 March 2011 15:34

Bruksel – Udhëheqësit evropianë do të diskutojnë masat për të parandaluar krizat ekonomike në mesin e vendeve anëtare si ato që  pamë në Greqi dhe në Irlandë.

Takimi evropian po mbahet në kohën kur janë rritur dyshimet për një krizë të ngjashme në Portugali.

Plani i ri evropian, që pritet të diskutohet, parasheh ngritjen e një mekanizmi evropian të stabilitetit që synon të ndihmojë qysh në fillesë të krizës vendet në vështirësi.

Fondi do të ketë një vlerë prej 440 miliardë eurosh, por do të jetë në gjendje të ofrojë vetëm deri në 200 miliardë.