Lajme Shqip Tuesday, 19 April 2011 13:36

Tiranë – Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri edhe këtë vit “hedh” në treg 100 vende të reja pune.

Përmes një panairi pune, që do të çelet më 27- 28 prill, në Hotel “Tirana International”, Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri ka mbledhur mbi 20 biznese që ofrojnë vende të lira pune në pozicione si specialist IT, inxhinieri aviacioni dhe menaxhim biznes dhe kontabilisti.

Këto oferta pune do të shpërndahen në qytetin e Tiranës dhe rrethe.

Sipas organizatorëve, këtë vit panairi ofron risi edhe mundesia për t’u këshilluar me profesionistë. Ndërkohë projekti “Rritje Albania” i USAID ofron konsulencë për pjesëmarrësit, se si të përmirësojnë CV-të e tyre dhe të përballojnë me sukses një intervistë pune.

Aplikimet për të interesuarit do të vijojnë deri nesër në mesditë. Por kompanitë Porsche Albania dhe British American Tobacco do të jenë të hapura për t’u prezantuar dhe tërhequr CV-të pjesëmarrësve gjatë ditëve të Panairit te Punës.

Kompanitë që do të ngrenë stendat në panair janë ABCom, Agna Group, Albtelecom, Aluflor Construction Group, ANDE-LM, Belle Air, Boga & Associates, British American Tobacco, Coca-Cola Bottling Shqiperia, Connext, DM Consulting, Eagle Mobile, Eurofast Global, ICTS, Konsort, KPMG Albania, Porsche Albania, PriceëaterhouseCoopers Albania, ProCredit Bank, Vodafone Albania, Programi i USAID Rritje Albania.

Këto biznese kërkojnë profesione të tilla si financier, audit, menaxher shitjesh, shërbim klientele, këshillues për individë/biznesi, marketing, administrator ekzekutiv, administrator zyre, drejtor kreativ, menaxher i telefonisë, konsulent IT – Informatikë, drejtues njësie (TV), programues softëare, inxhinier kompjuterash, inxhinier i mirëmbajtjes së rrjetit, inxhinier i rrjetit qëndror, asistent-arkitekte, inxhinier mekanik në sektorin e prodhimit dhe të zbatimit, mekanik i trajnuar për avionët, specialist montimi, asistente administrative, asistente juridike, agjent sigurie, magaziniere, logjistikë, graduate, menaxher i zhvillimit të biznesit, menaxher aktivitetesh, shop representative

Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri, e cila operon që prej një dekade në vend, e ka kthyer në një traditë organizimin e panaireve të punës duke nisur që nga viti 2001.